Zoek
facetten header
Bouwen aan het energiesysteem van morgen 

Bouwen aan het energiesysteem van morgen 

“Ongewone samenwerkingen leiden tot ongeziene innovaties” 

De Transform.Hackathon is een evenement waar technici, beleidsmakers, ontwerpers, bouwers, pioniers en verhalenvertellers 48 uur bij elkaar komen om in teams nieuwe modellen en concepten te bouwen voor het energiesysteem van morgen. Patrick Segeren, Yvo Hunink en Sjoerd Eshuis van de gemeente Den Haag waren aanwezig. Het event vond plaats van maandag 31 okt t/m woensdag 2 november. 

Op het evenement heeft het Smart City team van gemeente Den Haag samen met netbeheerders gewerkt aan een nieuwe indeling van het energienet om beter voorbereid te zijn op de groene transitie. Op dit evenement liepen 200 experts rond die gezamenlijk wilden bouwen aan een betere toekomst. Door veel kennis uit te wisselen ontstonden er nieuwe concepten die we in de komende maanden en jaren willen realiseren om energie armoede tegen te gaan en verduurzaming door lokale opwek te stimuleren. 

Patrick: “Het was indrukwekkend hoeveel energie, kennis, creativiteit en enthousiasme er bij elkaar kwam op het evenement. Mijn kennis en motivatie hebben een boost gekregen en ik heb waardevolle contacten opgedaan.”

Op de laatste dag van de hackathon hebben de teams in de ochtend nog een laatste paar uurtjes geknald om vervolgens hun creatieve, innovatieve en originele oplossingen te mogen pitchen aan de andere teams en een jury. Na de pitches werd er door de jury een team gekozen met het meest belovende idee. Oftewel het idee waarvan zij geloven dat het realistisch is dat het uitgevoerd kan worden in de komende maanden of jaren. 

Yvo: “Alleen op plekken als deze, waar massale open innovatie plaatsvindt, kunnen we tot nieuwe radicale oplossingen komen om technologie, onze regels, onze maatschappij en onszelf in transitie te brengen! de hackathon heeft ons team dus ook weer een nieuwe impuls gegeven en bovendien de band met onze toekomstige samenwerkingspartners van Stedin en daarbuiten versterkt.”

Sjoerd: “Alleen samen kun je werken aan een betere toekomst. Het is ongelofelijk hoeveel waardevolle inzichten en samenwerkingen er ontstaan wanneer je 200 slimme koppen bij elkaar zet.”

Meer lezen over de Transform.Hackathon? Bezoek dan de website Event – Transform.Hackathon (transformhackathon.eu) 

In het Living Lab Scheveningen van de gemeente Den Haag worden tests uitgevoerd op dit gebied. Dit worden use cases genoemd. Energierechtvaardigheid – Smart City Den Haag 

Ga naar de inhoud