Zoek
facetten header
Duurzame evenementenaansluiting

Duurzame evenementenaansluiting

Begin september vonden de Live on the Beach strandconcerten weer plaats in Den Haag. Net als bij de vorige editie werd ook nu gebruik gemaakt van de evenementenaansluiting dat onderdeel uitmaakt van de Smart City projecten van Living Lab Scheveningen. Patrick Segeren is vanuit het Living Lab Scheveningen betrokken bij de ontwikkeling en het testen van de evenementenaansluiting. Nog niet alle stroom was afkomstig van de evenementenaansluiting, maar Patrick is wel blij met de ontwikkelingen en ziet kansen voor de toekomst. 

De evenementen aansluiting is namelijk een duurzamer alternatief voor de vervuilende (diesel)aggregaten. Organisatoren kunnen de evenementenaansluiting bij het Beachstadium en de kiosken op de vernieuwde Noord- en Moralesboulevard online reserveren via www.stroomkaart.nl. In totaal werd er nu voor ongeveer 3.500 kWh aan duurzame energie gebruikt. 

De evenementenaansluiting profiteert van een Smart Energy Grid. Dit slimme energienetwerk in het Living Lab Scheveningen kan lokaal opgewekte energie ook weer lokaal verdelen op basis van vraag en aanbod. Op het Smart Energy Grid zijn naast de evenementenaansluiting ook de zonnepanelen op het gebouw van de Biesieklette (fietsenstalling) en de tijdelijke huisvesting van de Bediencentrale in de haven aangesloten. Én het voorziet bovendien ook in bouwstroom voor de nieuwe Bediencentrale. Een speciaal ontworpen dashboard geeft inzicht in het energieverloop. Het komende jaar worden ook andere partijen aangesloten op het lokale netwerk. 

De Gemeente Den Haag ontwikkelt het slimme energienetwerk o.a. samen met Alfen, NRG Accounting, Spectral Energy, Freelex B.V., Tallgrass BV 

13 september 2022

Ga naar de inhoud