Zoek
facetten header
Gemeente Den Haag start aanbesteding voor doorontwikkeling Slim Strandnet

Gemeente Den Haag start aanbesteding voor doorontwikkeling Slim Strandnet

Scheveningen krijgt een slim en autonoom energienetwerk. De gemeente Den Haag ontwikkelt het lokale netwerk samen met netbeheerder Stedin in het Living Lab Scheveningen. Het project Slim Strandnet heeft Europese subsidie ontvangen vanuit het programma Kansen voor West.

Het zogenoemde “microgrid” is een innovatief antwoord op het volle bestaande net. Duurzaam opgewekte elektriciteit wordt via een slim meet- en regelsysteem verdeeld over lokale gebruikers.

De gebruikers worden lid van een coöperatie.

Afgelopen jaren is de basis van het slimme elektriciteit netwerk al aangelegd. Op een transformator van 1MW zijn nu o.a. evenementenstroompunt en de bedieningscentrale van de gemeentelijke Havendienst aangesloten. Met de Europese subsidie kan project Slim Strandnet worden doorontwikkeld en uitgebreid. De gemeente en Stedin starten een aanbesteding voor de digitale infrastructuur van het nieuwe slimme netwerk.

Uitvraag

De vooraankondiging van de aanbesteding en de verwachte planning staan op tenderboard.

Het totale beschikbare bedrag omvat maximaal €450.000 euro en is bedoeld voor het opzetten van de data infrastructuur, dashboarding, voorspelmodellen en sturingsmechanismen. De gemeente zoekt een partij (of consortia van partijen) die op modulaire wijze het systeem op kunnen bouwen en bereid is om innovatieve technologieën in een complexe omgeving van belanghebbenden te installeren en waar nodig verder te kunnen ontwikkelen en ontwerpen.

Informatiebijeenkomst

Voorafgaand aan de openstelling organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst bij Strandpaviljoen Aloha op Scheveningen. Op 16 oktober, van 14:30 uur tot 17:15 uur zijn marktpartijen van harte welkom. Aanmelden kan via roelof.davids@denhaag.nl


Ga naar de inhoud