Zoek
facetten header
Glasvezelaansluitingen voor evenementen in gebruik genomen 

Glasvezelaansluitingen voor evenementen in gebruik genomen 

Nieuwe duurzame glasvezelaansluitingen voor evenementen in de haven van Scheveningen zijn opgeleverd en in gebruik genomen. Precies op tijd. Het is een mooi resultaat! Tijdens de Ocean Race worden de zeilboten ook in de haven van Scheveningen verwacht. De organisatie van de Ocean Race kan nu 5 dagen lang gebruik maken van de nieuwe glasvezelaansluitingen om een goed netwerk tot stand te laten komen. Zo verlopen bijvoorbeeld de mediabeelden die over dit event te zien zijn, eerst door de glasvezels van het Living Lab Scheveningen. Vijf dagen lang is de haven van Scheveningen het middelpunt van The Ocean Race. De haven van Scheveningen transformeert in een plek waar zeilen, de watersport en duurzaamheid samenkomen. Patrick Segeren is systeemarchitect Smart City en vanuit de gemeente Den Haag betrokken bij het Living Lab Scheveningen.

Quote Patrick “Anderhalf jaar geleden stelde ik de vraag hoe wij kunnen bijdragen aan connectiviteit in de haven voor evenementen. Het is fantastisch om nu van de gebruikers te horen dat ze blij zijn met de gerealiseerde oplossing.” 

Dat de glasvezelaansluitingen voor evenementen duurzaam zijn is zeker. Mobiele straalzenderwagens met schotelantennes om een netwerkverbinding tot stand te laten komen, zijn nu in mindere mate nodig. Dieseluitstoot wordt hiermee verkleind en er zal ook minder geluidsoverlast zijn. Er zijn meer voordelen aan deze aansluitingen. Zo lopen er geen kabels meer in de openbare ruimte en het aansluiten van een netwerk is veel eenvoudiger geworden.  

De aansluitingen gaan via putten de grond in waar ze aansluiten op het glasvezelnetwerk van het Living Lab Scheveningen. Het testgebied van digitale innovaties van de gemeente Den Haag op de boulevard van Scheveningen. De glasvezelaansluitingen zijn voor verschillende doelen te gebruiken. Het WK zeilen dat deze zomer in Den Haag plaats vindt, is ook een evenement waar van de aansluitingen gebruik gemaakt zal worden. Een ander voorbeeld is dat op deze zelfde glasvezelbundel komende zomer toezichtcamera’s van de politie aangesloten worden. Het Living Lab Scheveningen maakt zelf ook gebruik van het glasvezelnetwerk. Dit is voor experimenten met het Smart Grid, waar energie wordt opgewekt. Kortom, met alles wat er speelt in het havengebied, is de verwachting dat de glasvezelaansluiting voor evenementen een mooie aanwinst zal zijn.  

Ga naar de inhoud