Zoek
facetten header
Informatie en participatie

Informatie en participatie

Participatie

Op verschillende manieren worden inwoners van Den Haag betrokken bij de use cases die plaats vinden in het Living Lab Scheveningen.

Innovatietafel op Scheveningen- Buurtbewoners worden sinds de start van het Living Lab Scheveningen betrokken bij het alle ontwikkelingen via de Innovatietafel op Scheveningen. In 2021 is er zes keer een Innovatietafel op Scheveningen georganiseerd. Deelnemers aan de innovatietafel zijn ook betrokken geweest bij de ontwikkeling van een aantal innovatieve toepassingen. Ook zijn de deelnemers op het Living Lab Scheveningen rondgeleid. 

In 2022 krijgen de bijeenkomsten van de Innovatietafel een nieuwe opzet. De nieuwe opzet wordt met de deelnemers uitgewerkt. Het idee is om jaarlijks vier langere bijeenkomsten te organiseren waarbij steeds één thema centraal staat.  

Infopunt Scheveningen- Naast de Pier bevindt zich het Infopunt Scheveningen. Hier krijgen bezoekers informatie over het programma De Kust Gezond en andere ontwikkelingen in de badplaats. In het Infopunt is inmiddels ook veel informatie over het Living Lab Scheveningen te vinden. Afgelopen jaar ontving het infopunt de 70.000ste bezoekers.  Vanuit het Infopunt zijn het afgelopen jaar ook tientallen rondleidingen gegeven door het Living Lab aan belangstellenden. 

Smart@Sea– Dit is een kleinschalig festival voor jongeren over de kansen en grenzen van een slimme stad. In een afwisselend en creatief festivalprogramma worden de digitale toepassingen in het Living Lab besproken, nieuwe toekomstbeelden gecreëerd, maar ook belangrijke grenzen getrokken op het gebied van privacy en data verzameling. 

Rondleidingen 

Het is mogelijk om het Living Lab Scheveningen te bezoeken en middels een rondleiding kennis te maken met het gebied en de tests die er plaats vinden. Voor vragen over Living Lab Scheveningen of het aanvragen van een rondleiding kan contact worden opgenomen via het Contactformulier.

Ga naar de inhoud