Zoek
facetten header
Smart Mobility

Smart Mobility

Smart Mobility in Den Haag is het slim organiseren van vraag en aanbod van mobiliteitsdiensten en –middelen en het optimaliseren van de infrastructuur en de verkeerssystemen die daarvoor nodig zijn.  Voorbeelden zijn o.a. de zelfrijdende shuttle bij het Haga ziekenhuis, fietsvlonders, iVRI’s en Mobility-as-a-Service (MaaS). Het doel is dat iedereen een mobiliteitssysteem tot zijn beschikking heeft dat op maat, veilig, duurzaam, schoon, betaalbaar en verbonden is. 

Smart Mobility is één van de middelen om de mobiliteitstransitie in Den Haag mogelijk te maken.

De ontwikkeling van een ontwerpbesluit/handboek voor Smart Mobility ondersteunt de mobiliteitstransitie daarin. Dit handboek geeft inzicht in de vereisten voor de fysieke & digitale infrastructuur en voertuigen om Den Haag voor te bereiden op een mogelijke introductie van nieuwe, innovatieve en duurzame mobiliteitsconcepten en -diensten. Dit handboek is in eerste instantie inzetbaar voor Smart Mobility ontwikkelingen in CID – Binckhorst.

De komende tijd zal gewerkt worden aan de ontwerpbesluiten rond Smart Mobility. Wilt u meepraten of heeft u relevante informatie om met ons te delen neem dan contact op via smartthehague@denhaag.nl.

Ga naar de inhoud