Zoek
facetten header
Druktemetingen

Druktemetingen

Scheveningen is de drukste badplaats van Nederland.  De gemeente onderzoekt daarom hoe technologie kan helpen deze drukte anoniem te monitoren en beheren. De eerste fase van de proef is in 2022 uitgevoerd. De druktemeting bracht de daadwerkelijk situatie onvoldoende in beeld.

De gemeente is van plan de proef over de gehele boulevard van Scheveningen, met een specifieke focus op het gebied rondom het Living Lab, een vervolg te geven door de inzet van een nieuw AI-systeem (kunstmatige intelligentie) om zo mogelijk de nauwkeurigheid van de resultaten te verbeteren.

De proef zal een jaar duren. De gegevens van de druktemetingen komen samen in de Crowd Safety Manager.  De actuele en verwachte drukte helpen de gemeente en de politie bij het Actieplan Kust

Plaatje druktemeting

Privacy 

Voor het gebruik van camera’s hanteert de gemeente een streng privacybeleid. Alle privacy risico’s zijn geanalyseerd en beoordeeld. De verzamelde data vanuit het nieuwe systeem wordt op een privacy vriendelijke manier opgeslagen en verwerkt. De camerabeelden worden na drie secondes automatisch vernietigd.

De gehele privacyverklaring vindt u hier.

Ga naar de inhoud